2024-02-17

Maskoten

Det sista han gjorde innan han lämnade sin fars bil till bilförsäljaren var att plocka ned fars maskot som hängde i backspegeln. Denna maskot hade hängt i alla fars bilar sedan 1991-92. 

Det var på campingplatsen under dessa år då hans söner var små som de sprang till godisautomaterna för att lägga i en 5-krona till i hopp om att få den där speciella figuren som fanns i någon av de små behållarna. När de kom tillbaka till husvagnen var det besvikna miner. Hans far sa då ofta till barnbarnen att – Jag köper figuren för 5 kronor. Far såg glädjen hos barnbarnen då de med nya 5-kronor sprang iväg till automaterna igen i hopp om den där figuren de ville ha. 

Denna gummigubbe hängde far i backspegeln, kanske tillsammans med några fler som han ”köpt” av pojkarna, gummigubben var seg och uthållig där i backspeglarna under alla år i olika bilar. 
Han plockade ned maskoten tillsammans med fars solglasögon och lämnade över bilnycklarna till bilförsäljaren. Detta blev fars sista bil för nu var det slutkört för fars del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar